Калістемон Глоу. (Callistemon Outback Glow) C2

  • Немає в наявності
Доставка
  • Нова Пошта
  • Адресна доставка Нової Пошти
  • Самовивіз із с.Требухів
Оплата
  • Накладений платіж
  • Готівковий розрахунок при самовивезенні товару
  • Карта ПриватБанку

Каллістемон Глоу - густий вигнутий кущ 60см-1м х 1,5-3,5м. Він має привабливі сріблясті новоутворення, які добре контрастують із ароматними квітами лимонної щіточки. Цвіте протягом тривалого з весни до осені. Він зростатиме як на повному сонці, так і в півтіні на більшості ґрунтів. Дуже морозостійкий, засухо- та морозостійкий. Прекрасна рослина для прибережних садів та контейнерів.

Дрібні квітки зібрані на кінцях гілок, у щільні циліндричні суцвіття довжиною 5-12 см і шириною 3-6 см, причому верхівка колоса закінчується листоносною пагоною. Основну частину квітки становлять численні довгі, різнобарвно забарвлені тичинки, що стирчать. Залежно від забарвлення тичинок вони бувають яскраво-червоні, рідше жовті, зелені, оранжеві, кремові чи білі. У кожній квітці п'ятидольні філіжанки і віночок і нижня 3-4-гніздова зав'язь. Плоди - дерев'янисті, багатонасінні коробочки, кулясті або яйцеподібні. Калістемон - перехреснозапильна рослина, для нього характерна орнітофілія, тобто запилення птахами. Віддають перевагу вологим піщаним грунтам, берегам річок, нерідко кам'янистим сухим схилам, але деякі види добре пристосовані до посухи. Розташування: із середини травня найкраще на відкритому повітрі на сонячному місці. Взимку у світлому та холодному приміщенні. Рослина переносить сухе повітря. Не переносять вапняний ґрунт. Температура: влітку найкраще виносити надвір, оскільки калістемон дуже любить свіже повітря. Взимку бажано тримати при температурі 10-12°С.

Полив: влітку грунт повинен бути постійно вологим. Поливають лише м'якою водою. Взимку поливають дуже мало.

Вологість повітря: у спекотні дні рекомендується обприскувати рослину водою.

Підживлення: підживлення проводять у період активної вегетації (для цього застосовують добрива для квітучих рослин) раз на два тижні. Восени та взимку не підгодовують.

Обрізка: розгалуження рослини починається тоді, коли воно досягає 20-25 см в діаметрі. Спочатку набухає нирка, в якій вже сформовано все листя та (іноді) бутони. Тобто, як тільки нирка розкривається, то відразу з'являються зачатки всіх листків, які будуть на втечі. Якщо бутонів поруч із листям не видно, то цвісти цю втечу в даному випадку не буде. Для рясного розгалуження прищипують верхівку пагонів.

Догляд: при вирощуванні в горщиках рекомендується регулярно навесні обрізати рослину, щоб вона не була занадто високою і добре кущілася.

Розмноження: влітку верхівковими живцями, за винятком К. лимонного. Сіянці його ростуть повільно і довго, перш ніж зацвітуть. Живці укорінюються в піску, будучи прикритими зверху скляною банкою, тому що їм потрібна висока вологість повітря.

Пересадка: навесні за потреби. Земельна суміш із рівних частин листової, дернової, перегнійної землі, торфу та піску.

Стандарт поставки: рослина у контейнері С2.

Переглянуті товари

Пн-Сб з 9:00 до 17:00, Нд - вихідний